Partea a VIII-a

In sfarsit, puteau termina Leacul! Mai era putin si o salvau pe Lady Aylin! Toate trei au scoas din dulapul paharele si cilindrul ce cotinea ingredientele Leacului.

-Care e ordinea?

-Intai lacrimile. Trebuie sa amestecam in sensul acelor de ceasornic in timp ce turnam sucul din boabele de ienupar.

Hanna si-a asumat rolul de a amesteca in timp ce Irina turna un lichid transparent. Lacrimile de pheonix se omogenizau cu Esenta de albastrele si pudra de unicorn cu cat vrajitoarea amesteca mai mult. Dupa aceea, Catharina a turnat rubinele. La sfarsit a capatat culoarea florilor de liliac si avea un parfum placut si dulceag. Din paharul in care s-a amestecat si s-a format Leacul Irina a turnat lichidul intr-o sticluta speciala, iar apoi i-a puse un dop. Lua un snur de sfoara pe care atarna o hartiuta inscriptionata de Catharina cu litere citete.  ”Leacul Mimpsy’‘.

-Ei bine, in sfarsit e gata, zise Hanna nevenindu-i sa creada.

-Da, dar trebuie sa-l verifici.

„Corina! Ce faci? Vino imediat aici! Leacul e gata!”

-Of! Bine, Cathy, dar nu sunt sigura ca fac totul cum trebuie.

Hanna a turnat o picatura din Leac pe o lama de sticla. Din palma ei a aparut un ecran verde si transparent, conectat la un aparat care semana cu un scanner portabil, dar care functiona mai mult ca un fel de tomograf, avand in vedere ca folosea raze X. Dupa ce a scanat substanta pe ecran a aparut compozitia Leacului cu toate ingredientele, modul de preparare si toate intrebuintarile. Inainte sa poata citi ceva totul a disparut, fiind inlocuit de o bifa mare si verde.

-Asta inseamna ca e bine?

-Da, dar nu pot stii daca Lady Aylin nu va avea vreo reactie alergica la unul dintre ingrediente, daca nu o va slabi si mai tare sau daca va avea vreun efect asupra ei. Dupa cum scria pe ecran unii pot sa nu-l simta. Este unul dintre putinele Leacuri care pot fi ignorate de corpurile bolnavilor.

-Stai putin! Vrei sa zici ca ai citit ce scria pe ecran? intreba Catharina nevenindu-i sa creada.

-In parte. Acum cred ca ar trebui sa-l bea. Sapte picaturi sunt suficiente. Trebuie a ne gandim cum sa o convingem sa-l ia.

-Il putem pune in ceai.

-Nu, nu putem. Trebuie sa-l bea fara alt lichid sau fara vreun fel de mancare. Acestea ar putea contribui la efectul lui secundar.

-Care e efectul secundar?

-Sa nu fie nici un efect.

Lavendar CocktailToate au ramas in tacere, gandindu-se la o modalitate de a o convinge pe Lady Aylin.

-Daca nu va accepta sa-l ia de bunavoie, zise Irina intr-un sfarsit, cred ca singura solutie ar fi sa o obligam sa ia cele sapte picaturi. Asta daca mai vreti ca ea sa traiasca.

-Bineinteles ca vrem, raspunse Catharina numaidecat.

Corina a deschise usa cu putere dormitorului, avand pe fata o expresie speriata.

-S-a intamplat ceva jos, in camera Printesei! Cand veneam spre voi cu Blacky am auzit miscare. Eu sunt prea inalta ca sa ma pot furisa, asa ca am trimis-o pe ea sa vada ce se intampla. Chiar acum ies mai multi Lorzi si Domnite, dar nu pot auzi ce spun… Uf, Blacky, concentreaza-te! O, nu! Acum urca Lady Galiope de la parter! De ce nu spune nimeni ce s-a intamplat cu Printesa?

-Sa o lasam momentan pe ea. Trebuie sa ajungem la Lady Aylin. Cu toti ceilalti care roiesc acum in jurul Iolandei avem distragerea necesara.

Au iesit din camera in liniste, cu cele trei spirimale dupa ele, si au coborat pana la etajul inferior unde se afla numai Blacky. Toti ceilalti au plecat. Au cotit spre dreapta mergand pe varfuri, pana cand au trecut de camera lunga a Printesei, iar de acolo s-au dus in graba la camera Domnitei. Holul era cufundat intr-o liniste apasatoare. Camera lui Aylin avea usa inchisa si chiar daca au batut nimeni nu le-a raspuns.

-Saraca! exclama Hanna. Inca doarme.

-Ei bine, v-a trebui sa o trezim, zise Corina si a apasat pe clanta usii.

Desi soarele lumina puternic afara, camera era cufundata in semiumbra. Perdele grele de catifea acopereau ferestrele, desi pozitia lor era schimbata fata de cea din seara trecuta, semn ca au fost de curand deschise. Inauntru era liniste si …gol. Nu era nimeni.

-Of! zise Catharina rotindu-si ochii prin camera. Nu-mi spune! A vrut sa-i fie alaturi Printesei ca o prietena adevarata asa ca au dus-o in camera ei.

-Daca a plecat de aici la Printesa inseamna ca s-a intamplat ceva grav, concluziona Hanna. Credeti ca au atacat ielele Vila?

-Cine stie? Nu asta conteaza acum. Trebuie sa o gasim. Nu mai avem mult timp la dispozitie.

Inainte sa-si termine vorbele, Irina si Sonny au iesit din camera, cu celelalte in urma ei.

-Ganditi-va in felul asta: daca ielele au atacat Vila, noi le vom da tuturor celor de aici un motiv de bucurie salavand-o pe Lady Aylin, continua ea. Poate ca vom avea o pedeapsa mai usoara.

-Pedeapsa?!

-Catharina, nu crezi ca o sa ne intrebe de unde stim de Leac? Si atunci ce vom face? Le vom spune adevarul, chiar daca asta ar insemna sa recunoastem ca i-am ascuns Printesei ceva in propria sa casa.

Au ajuns in fata usii camerei Maiestatii Sale, dar nu puteau auzi niciun zgomot de dupa ea.

-Corina, tine tu Leacul. Intru eu prima sa vad daca e si Lady Aylin aici.

parlour 001Irina a deschis usa si a fost prima care a pasit in camera de primire. Era ca un salonas destul de mic, inconjurat de patru pereti si doua usi, ambele inchise. Una ducea inainte, iar cealalta in dreapta. Toata mobila alba din cel mai bun lemn, modelata in mod armonios pe acelasi stil victorian ca si cea din camerele invitatilor, era cea care ocupa cel mai mult spatiu. Pe pereti tapetul alb cu model de frunze aurii stralucea in lumina venita de pe coridor. Un dulap de papuci se afla langa usa de intrare. Restul mobilei era compusa din fotolii, o masuta si un dulap inalt si ingust in care cel mai probabil se aflau mantiile Printesei. In spatul ramas incapeau lejer patru persoane, dar acum cel mai mult loc il ocupa Sonny, care se plimba peste tot pentru a inspecta. Trebuiau sa o gaseasca pe Lady Aylin.

-Si acum pe unde? s-a intrebat Irina, incercand sa aleaga usa potrivita.

Anunțuri

Tag-uri:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: